maandag 14 april 2014

Week 10

Ik heb een gebroken dienst deze week gehad i.v.m. de terugkomdag.

Maandag heb ik geen CTV Voetbal gedraaid maar ben ik op padgeweestmet de camera voor een repo.
Ook pak ik wat makkelijker de camera als ik beelden wil hebben voor een repo.

De terugkomdag was ook een fijn moment, eventjes weer socializen met m'n collega's-in-spé.
Ik heb zelf mogelijk mijn stagebedrijf aan een ander gekoppeld. Een mede-student doet o.a. kwalitatief marktonderzoek. en wij zijn net bezig met marktonderzoeken dus misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen.
Ik ben deze week ook trotse eigenaar van een Cine-vest. waar het bedrijfslogo op de linker mouw staat. Perfect voor buiten-kantoor werk. Feels like I'm part of the team. Tof!

Dan draai ik met de grote camera een hele avond op een filmfestival. Dit was een zware dag maar een hele leuke dag. De hectiek maakt me scherp en geeft toch een beetje een kick.
Er gingen dingen mis uiteraard, maar er gingen ook veel dingen goed.
Het is soms lastig een goed kader te maken met de camera op m'n schouder. Ik ben niet zo heel erg lang en van onderaf bijna iemands neus in filmen is vaak heel erg lelijk.
Op een cruciaal moment was m'n witbalans ook niet goed. Het was een puinhoop met witbalans. Ik had over de rode loper 4 tenten staan. Elke tent had ander (kunst)licht. en dan was er binnen en helemaal buiten.
Ik stond gebalanseerd op 1 van de tenten en toen kwam de Hummer-limosine eraan dus moest ik meteen buiten filmen.
Ik had met preset A & B moeten werken voor witbalans.
Dit is in postproductie weer gerepareerd.
Ik vond het festival heel erg tof om te doen, heeft me veel draaiuren gegeven en naderhand reageerde ik steeds scherper om een mooi plaatje te maken.

Vrijdag draai ik ook het weerbericht, Ik heb dus veel meer tijd nu want ik draai Zieuws nu in een ochtend in elkaar. Dus durf ik dat ook te schuiven naar bijv. de middag. of een deel vroeg in de ochtend en een deel ergens in de middag.
Het weerbericht ging goed, ik ontdekte later nog wel een edit-foutje, maar ik ben de enige die het heeft opgemerkt.

Tevens draai ik weekenddienst. Dit stond niet op het contract en er was expliciet afgesproken dat ik niet in het weekend zou werken. Maar mijn collega had 3 avonden erbij gedraaid en was nu echt toe aan een weekend. Alle andere collega's hadden ook taken in het weekend (voornamelijk repo's).

Dus ik heb een kampioenswedstrijd damesvoetbal gefilmd.
Ik vond het heel erg spannend om goed te blijven draaien, ik moest het doen met de limitaties van de kleinere camera's.

Het is nu maandag en het gaat zometeen de uitzending in. Ik deed audio bij CTV Voetbal en iedereen was zeer positief over de beelden die ik geleverd heb.
Een senior noemde het zelfs 'filmisch'. Er zaten wat quick-zooms in die dan nog even uit scherpte bleven. De zooms waren de bedoeling, maar de vervaging was eigenlijk omdat de Auto-Focus een vertraging had. Dus geluk bij ongeluk. maar wel van geleerd.

Nu wilt de baas natuurlijk dat ik vaker weekend-dienst ga draaien.
Moet ik nog even over nadenken.

He tis wel mega-leuk om actie te filmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten